Verschikkelijk weer vandaag. Storm en regen. Een pikant soepje dan maar, om in ieder geval van binnen warm te worden!
Zuppa piccante di funghi – pikante paddenstoelensoep
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- paddestoelen – 800 gram, vers of gedroogd
- wortel – 1
- bleekselderij – 1 stengel
- ui – 1witte
- knoflook – 1 teen
- Spaanse peper – 2
- tomaten – 200 gram ontvelde,
- bouillon – 1 liter
- peterselie – 1 eetlepel, gehakte
- tijm – een paar takjes
- brood – 8 sneetjes
- olijfolie – 6 eetlepels
- zout, peper
Aanwijzingen:
Maak de paddenstoelen als ze vers zijn schoon met een kwastje, (niet wassen!) Als ze gedroogd zijn even laten wellen in lauw water. Snij ze in plakjes of stukjes, hak de ui, wortel en selderij redelijk grof. Doe de helft van de olijfolie in een pan en fruit daarin de knoflook en de in tweeën gesneden Spaanse pepers gedurende ongeveer een minuut . Gooi de knoflook daarna weg, doe de gehakte groenten bij de pepers in de pan en laat alles 3 minuten fruiten. Doe paddenstoelen en de tomaten in de pan, roer goed door en doe er dan de bouillon bij. Zout en peper erbij en gedurende 25 minuten laten sudderen. Rooster ondertussen de sneetjes brood, 3 minuten aan elke kant. Verdeel de soep over diepe borden, strooi er peterselie over en wat takjes tijm als decoratie. Dien op met het geroosterde brood.