Ondanks alle “auguri’s” op de markt ben ik vergeten boodschappen te doen voor de paas. We vieren het niet speciaal maar we maken  wel een heel groot vuur van alle takken die nog op het land verspreid liggen. We nodigen een paar vrienden uit en vragen ze om wat te eten of te drinken mee te nemen. Voor mensen die net zo sloom zijn als ik hier een recept waar je nauwelijks ingrediënten voor nodig hebt. Aan een krop (krul)sla kun je altijd wel komen.

Zuppa di insalata riccia – soep van krulsla

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • krulsla of andijvie – 2 kroppen, flinterdun gesneden
  • olijfolie – 2 eetlepels
  • aardappelmeel (of maizena ) – 2 eetlepels
  • bouillon – 1,5 liter, van een blokje of zelfgemaakt
  • Parmezaanse kaas – 2 eetlepels
  • ui – 1
  • zout, peper
  • geroosterd brood – 12 sneetjes

Aanwijzingen:

Verhit de olijfolie in een (liefst terracotta) pan en laat daarin de fijngehakte ui zachtjes smelten. (ongeveer een half uur à drie kwartier). Was de flinterdun gesneden sla en  laat deze ook langzaam smelten bij de ui in de pan. Af en toe roeren. Na 10 minuten zout en peper over de sla strooien en de bouillon toevoegen. Roeren en aan de kook brengen. Doe het aardappelmeel in een kommetje en leng het aan met twee eetlepels water. Goed roeren om klontjes te vermijden. Voeg het bij de bouillon en roer alles goed door. Laat de soep 25 minuten op laag vuur pruttelen. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover en roer opnieuw. leg in 4 diepe borden of soepkommen een sneetje geroosterd brood en giet de soep erover. Dien heet op.