Mijn 80 jarige vader kwam gisteravond geheel geradbraakt aan op het vliegveld van Bari. Hij had in Milaan moeten overstappen en daar vijf(!) uur op vliegveld Linate moeten wachten. Hij beschreef het als de hel. Keiharde rotmuziek, grote schermen met schreeuwerige reclames en toen hij honger kreeg was de sandwich die hij voor veel geld kocht niet te vreten. Ik zal vandaag om hem te troosten iets beters fabriceren.

Tramezzini fatti in casa – home made sandwiches

Voor 4 sandwiches

Ingrediënten:

  • tonijn – 1 blikje
  • peterselie – een flinke bos
  • kappertjes – 1 halve eetlepel
  • mayonaise – 1 eetlepel
  • olijven – 1 eetlepel, ontpitte
  • ansjovis – 1 filet
  • sla – een paar blaadjes
  • brood – 8 sneetjes
  • knoflook – 2 tenen
  • olijfolie – 1
  • tomaat

Aanwijzingen:

Snij van de sneetjes brood de korst af en rooster even aan beide kanten in een hete koekenpan. Laat ze afkoelen en wrijf ze in met de tenen knoflook. Haal de tonijn uit het blikje en laat uitlekken Doe hem in een kom  en prak hem fijn met een vork. Hak kappertjes, olijven, peterselie en ansjovis fijn en voeg ze bij de tonijn, samen met de mayonaise. Meng alles goed door elkaar met een houten lepel. Snij de tomaat in dunne plakjes. Verdeel het tonijnmengsel over vier sneetjes brood, leg op ieder daarvan een blaadje sla en twee plakjes tomaat en daarop vervolgens het onbelegde sneetje. Snij de tramezzini overdwars doormidden en serveer.