Het stuk land naast het onze heeft wel een eigenaar maar die hebben we in de tien jaar dat we hier wonen nog nooit gezien. Het schijnt een oud vrouwtje te zijn die in Duitsland woont en zich voor dit lapje grond absoluut niet interesseert. Dat betekent dat ik rustig alle wilde asperges kan plukken die er groeien en alle wilde orchideeën kan bewonderen, meer dan 15 soorten! Bovendien groeit er een heleboel wilde tijm.

 

Tacchino al timo e capperi – kalkoen met tijm en kappertjes

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • kalkoen borst – 400 gram
  • olijfolie – 3 eetlepels
  • bloem – 1 eetlepel
  • bouillon – 3 dl
  • voor de saus:
  • citroensap – 2 theelepels
  • kappertjes – 1 eetlepel
  • tijm – 1 eetlepel verse
  • zout

Aanwijzingen:

Hak de kappertjes fijn. Snij de kalkoenborst in vier delen en strooi er wat zout over. Verhit de olijfolie in een pan en braad de kalkoen licht aan, op matig vuur. Strooi er de bloem over, roer alles goed door elkaar en schenk er dan de bouillon bij. Laat op laag vuur sudderen tot de bouillon tot de helft is teruggebracht. Haal de stukken kalkoen uit de pan en hou ze warm tussen twee voorverwarmde borden. Voeg de kappertjes en de fijngesnipperde tijm toe aan de saus in de pan. Verhit de saus en roer met een houten lepel het eventueel aangebakken deel van de bodem van de pan. Roer het citroensap erbij, schenk de saus over de kalkoen en dien op.