Een klassieker. Lekker makkelijk, snel en ongelofelijk lekker! je kunt spaghetti nemen maar ook iedere andere soort pasta. In het originele recept wordt kinnebakspek gebruikt maar je kunt ook heel goed gewoon ontbijtspek of bacon gebruiken.
Spaghetti alla carbonara
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- spaghetti – 350 gram
- ontbijtspek – 150 gram, in kleine blokjes
- pecorino kaas – 100 gram
- eieren – 5 dooiers en 1 eiwit
- peper
Aanwijzingen:
Zet een pan met ruim water op het vuur om de spaghetti in te koken. Weinig zout toevoegen. Snij het spek in kleine dobbelsteentjes (de voorverpakte zijn meestal wat te groot) of in dunne reepjes. Doe het spek in een koekenpan en laat het op laag vuur smelten tot het licht krokant is. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Doe ondertussen de 5 eierdooiers en het eiwit in een kom en sla ze stuk met een garde. Voeg de pecorino en wat peper toe. )Als je toevallig Szechuanpeper in huis hebt is dat wèl zo lekker). Voeg ook het spek toe aan dit mengsel. Kook de spaghetti gaar, giet ze af en laat ze een halve minuut afkoelen alvorens door bij de eier-speksaus in de kom te doen Meng alles goed door elkaar en serveer ogenblikkelijk.