Gisteren zag ik tot mijn vreugde dat ik op Twitter word gevolgd door Janneke Vreugdenhil, gewaardeerd culinair journaliste voor o.a. NRC. Daarom draag ik dit recept aan haar op. Vol vitaminen, de veldsla of ezelsoor. In het wild te vinden maar ook bij de betere groenteman.
Soncino con le mele – ezelsoor met appel
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- ezelsoor – 200 gram
- appel – 1 stevige, onbespoten
- walnoten – 50 gram, gepeld
- emmenthal – 150 gram
- umeboshi pruimen – 2
- olijfolie – 2 eetlepels
- soja saus (tamari of shoyu) – 1 theelepel
Aanwijzingen:
Was de appel en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Niet schillen! Snij de appel in blokjes en doe hetzelfde met de emmenthal. Was de ezelsoor en droog hem voorzichtig af met een schone theedoek. Doe de sla in een kom, en doe er de appel, de emmenthal en de in kleine stukjes gesneden umeboshi bij. Meng de olijfolie met de sojasaus in een kommetje en schenk dat over de sla. Serveer meteen.