Mijn moeder is hier een weekje op bezoek. Ik gaf haar een kilo gehakt en in twee handomdraaien maakte ze er deze heerlijke gehaktballetjes van. Pas op met dit gerecht: het is verslavend.

 

Polpettine della mamma – moeders gehaktballetjes

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • gehakt – 750 gram
  • ei – 1
  • oud brood – 2 sneetjes
  • ui – 1, geraspt
  • zout. peper
  • nootmuskaat – 1 theelepel
  • citroenrasp – 1 eetlepel
  • peterselie – 2 eetlepels, gehakte
  • paneermeel – een bord vol
  • olijfolie – 4 eetlepels
  • tomaat – 200 gram kleine
  • knoflook – 1 teen in plakjes

Aanwijzingen:

Doe het gehakt in een kom. Verkruimel het brood en meng het met het ei en meng dit door het gehakt. Rasp de ui erbij en strooi nootmuskaat, peterselie en zout en peper erover. Kneed alles heel goed door elkaar. Draai er zo klein mogelijke balletjes van ongeveer 2 cm doorsnee van en rol ze daarna geduldig door het paneermeel. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes heel even hard op hoog vuur aan alle kanten bruin. Daarna vuur laag, tomaten en knoflook erbij en nog een half uur laten sudderen. Voeg halverwege de kooktijd een half glas wijn of water toe.