Een gerecht om op een zwoele zomeravond te eten op een terrasje in Rome. Of gewoon op een mooie Hollandse lentedag natuurlijk.

Pollo ai peperoni alla romana – kip met paprika op z’n Romeins

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • kip – 1,5 kilo in stukken van ongeveer 5 x 5 cm
  • paprika – 3
  • tomaten – 3 grote
  • knoflook – 2 tenen, gepeld
  • witte wijn – 1 half glas
  • olijfolie
  • Spaans pepertje – 1 halve

Aanwijzingen:

Was de paprika’s, haal het steeltje eraf, verwijder de zaadlijsten en snij ze in repen van ongeveer 1 cm breed. Was en droog de tomaten en snij ze aan blokjes. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de stukken kip daarin samen met de tenen knoflook en het Spaanse pepertje tot de kip wat kleur krijgt. Blus af met de witte wijn en voeg paprika’s en tomaten toe. Zout en peper naar smaak erbij.  Laat de kip gedurende ongeveer 45 minuten stoven op middelhoog vuur met een deksel op de pan. laat de kip nog een paar minuten doorkoken zonder deksel Serveer heet met vers gebakken brood.