Voor de beste pizza’s wordt heel weinig gist gebruikt maar de tijd voor het rijzen van het deeg moet dan aanzienlijk worden verlengd. Bij de betere pizzeria’s heeft het deeg soms wel een week gerezen voordat het gebruikt wordt. Zo lang kunnen de kinderen niet wachten, vandaar dit recept.
Pizzette alle erbe – Mini- pizza’s met kruiden
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- bloem – 250 gram
- gist – 15 gram verse of 1 zakje droge
- peterselie – 1 bosje
- rozemarijn – een paar takjes
- majoraan – 2 takjes
- tijm – 3 takjes
- basilicum – 1 bosje
- olijfolie – 3 eetlepels
- zout
Aanwijzingen:
Maak van het meel een klein vulkaantje op het werkblad. Los de gist op in 3 eetlepels water en schenk dat in de krater, bovenin. Doe er een eetlepel olijfolie bij, wat zout en nog 5 eetlepels water. Kneed het meel tot een soepel, elastisch deeg. Smijt de bal deeg een flink aantal keren tegen het werkblad en laat hem daarna op een warme pek en onder een vochtige theedoek een uur rijzen.  Was de kruiden en droog ze af met keukenpapier. Verhit de oven op 200 graden Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 5 à 6 mm dik. Neem een vorm, (bijvoorbeeld een glas) van 6 cm doorsnee en  druk daarmee zo veel mogelijk rondjes deeg uit de lap. Bestrijk  ze met olijfolie. Hak de kruiden fijn en strooi ze over de schijfjes deeg. Leg alle pizza’tjes op een ingevette bakplaat en zet deze gedurende ongeveer 15 minuten in de oven. Je kunt ze meteen serveren maar ze kunnen ook koud gegeten worden.