Een snelle en smakelijke manier om vis klaar te maken. Ooit gebeurde dit in een zak van bruin, ingevet papier maar aluminiumfolie werkt net zo goed. De smaak blijft bewaard en de vis blijft sappig. Deze methode wordt in Italië heel veel gebruikt.
pesce al cartoccio – vis in een papieren zak
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- zeebaars – 1 grote van 1,5 kilo of een andere grote vis, zoals harder of snoekbaars
- rozemarijn – 1 eetlepel
- knoflook – 2 tenen
- citroen – 1 in partjes
Aanwijzingen:
Zorg dat de buikholte van de vis goed schoon is. In Italië laten ze de kop er altijd aan zitten (wat de smaak van de vis ten goede komt) maar je mag hem er ook af (laten) halen. Was de vis in zout water en droog hem daarna af met keukenpapier. Verhit de oven op 200 °C. Leg een groot stuk aluminiumfolie op je werkblad en strooi er wat zout, peper en een paar rozemarijnblaadjes over. Hak de knoflook in kleine stukjes. Strooi de helft van de overgebleven rozemarijn en de helft van de knoflook in de buikholte van de vis. Strooi de andere helft van de rozemarijn en de knoflook over de buitenkant van de vis. Vouw het aluminiumfolie om de vis heen zodat hij aan alle kanten goed ingepakt wordt. Leg het pakket in een ovenschaal en zet deze gedurende 17 minuten in de oven. Keer de vis dan voorzichtig om en laat hem nogmaals 17 minuten stoven. Haal de schaal uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen. Vouw het aluminiumfolie open en leg de vis op een schaal, garneer hem met partjes citroen en serveer heet.