Een contorno, (bijgerecht) wat heel makkelijk is klaar te maken en bovendien bijzonder lekker. Er zijn mensen die de paprika’s alleen maar in olie bakken en er verder niks bij doen en als je goeie paprika’s hebt is dat in principe genoeg. Ik geef de iets uitgebreidere versie. Hier in Puglia is het tijd voor de “cornaletti” kleine puntpaprikaatjes in de vorm van hoorntjes. Ze zijn heel sterk van smaak en je vindt waarschijnlijk wel een equivalent bij de Turk of de Marokkaan.

Peperoni fritti – Gebakken (punt)paprika’s

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • paprika’s – 1,5 kilo
  • knoflook – 2 tenen
  • kerstomaatjes – 300 gram, of andere kleine tomaten
  • ansjovisfilets – 2
  • Spaanse peper – 1
  • olijfolie – 6 eetlepels

Aanwijzingen:

Als je gewone paprika’s gebruikt haal daar dan het steeltje en de zaadlijsten vanaf en snij ze in repen van ongeveer 4 cm breed. Laat puntpaprika’s heel. Was de paprika’s en droog ze met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit er de knoflook, de ansjovis en de ontpitte Spaanse peper in. Voeg de paprika’s toe, hou het vuur hoog en draai ze om en om tot ze aan elke kant kleur hebben gekregen. Voeg de tomaten toe, draai het vuur laag en doe een deksel op de pan. De kooktijd is afhankelijk van het soort paprika’s maar ze zijn klaar als ze helemaal zacht zijn geworden.