Helaas kan ik hier in Zuid Italië geen echte lekkere aardappelen vinden. Het zal aan de temperatuur liggen of aan de grond, of een combinatie van de twee. De beste keus zijn nog de rode aardappelen die bij de groenteman liggen. Grijp dus je kans en maak een gerecht met een ingrediënt waar nu eens Nederland in uitblinkt.

Patate saltate alla salvia – gebakken aardappeltjes met salie

Voor 6 personen

Ingrediënten:

  • aardappelen – 1 kilo
  • olijfolie – 6 eetlepels
  • salie – 6 blaadjes verse
  • knoflook – 1 grote teen
  • zout, peper

Aanwijzingen:

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 2,5 x 2,5 cm. Verhit de olijfolie in een pan (liefst terra cotta). Voeg de salieblaadjes toe en de ongepelde teen knoflook. Laat ze licht fruiten gedurende ongeveer twee minuten. Voeg de aardappelblokjes toe en roer met een houten lepel alles door elkaar. Doe een deksel op de pan en laat de aardappelen twee minuten koken. Roer opnieuw. Strooi zout over de aardappelen en doe het deksel weer op  de pan. Roer de aardappeltjes om de twee minuten even om maar hou tussentijds de deksel op de pan. Na ongeveer 20 minuten zijn ze gaar. Haal de teen knoflook uit de pan, Doe de aardappeltjes in een schaal, maal er nog wat verse peper overheen en dien op.