Een heel simpel recept voor als je nog een blikje tonijn (of makreel) in de kast hebt staan. Ik vind spaghetti het lekkerst maar je kunt iedere andere soort pasta gebruiken. Dit keer een pasta al tonno zonder tomaten, (die vaak veel te dominant aanwezig zijn) waardoor de tonijnsmaak beter tot zijn recht komt.
pasta al tonno – pasta met tonijn
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- tonijn of makreel – 80 gram, uit blik
- olijven – 6, ontpit
- ansjovis – 2 filets
- ui – 1 halve
- olijfolie – 2 eetlepels
- knoflook – 2 tenen
- oregano – twee theelepels
- pasta – 160 gram
- Spaanse peper – 1 halve theelepel (poeder)
- zout, peper
Aanwijzingen:
Haal de tonijn uit het blikje, laat hem uitlekken en maak hem los met een vork. Ontpit de olijven. Hak de ansjovisfilets aan stukjes. Hak de ui fijn en laat hem op halfhoog vuur goudbruin worden in een grote pan met de olijfolie. Pel de tenen knoflook en plet ze met een groot mes. Doe ze bij de uien in de pan samen met de ansjovis en laat ze 2 minuten mee fruiten. Af en toe roeren. Doe de tonijn en de olijven bij de rest in de pan en roer alles goed door elkaar. Laat een paar minuten koken en voeg dan de oregano en de Spaanse peper toe. Kook de pasta in ruim kokend water met twee theelepels zout. Neem een pollepel van het kookwater van de pasta als die bijna gaar is en doe die bij de tonijnsaus. Laat nog even koken , giet de pasta af en doe ze bij de saus in de pan en schep alles om en om op hoog vuur, tot alles goed gemengd is. Strooi er nog wat oregano over en serveer meteen.