Lieve olijfolieliefhebbers,

Het lijkt alsof de natuur zich heeft willen revancheren: terwijl het vorige jaar er nauwelijks een olijf was te ontdekken zijn de bomen nu barstensvol met grote, gezonde en smakelijke vruchten.

De eerste persing die ik een paar dagen geleden heb laten doen leverde een topproduct op: de olie heeft een volle, rijke en pure smaak. De pluk is nu in volle gang en ik denk dat we dit jaar iets eerder naar Nederland kunnen komen, zo rond half december. Dat betekent dat we veel van onze klanten die het leuk vinden een flesje olie als kerstcadeautje te kunnen geven tevreden kunnen stellen. Er zijn nogal wat alarmerende berichten verschenen over de xylella bacterie, die grote hoeveelheden Pugliese olijfbomen heeft aangetast en de situatie is inderdaad zorgelijk. Het is nog steeds niet duidelijk of de bacterie echt zo schadelijk is of dat het ziek worden van de bomen niet veeleer is veroorzaakt door jarenlang slecht onderhoud. (behandelingen met bestrijdingsmiddelen en onkruidverdelger). Voor ons des te meer reden om door te gaan met een strikt biologische teelt. Onze bomen zijn gelukkig allemaal kerngezond en de olie die ze produceren zoals gezegd van topkwaliteit.

Ik heb besloten dat ik dit jaar een paar afhaalpunten in Nederland ga organiseren want het aantal klanten is explosief toegenomen en het wordt te veel werk om alles persoonlijk rond te brengen. Ik zal wel proberen de olie voor iedereen op een bereikbare plek neer te zetten zodat je er niet teveel kilometers voor om hoeft te rijden.De olie kost 19 euro per liter en de minimum hoeveelheid die je kunt bestellen is een vijf liter-blik.

Hartelijke groeten!

Frans

Mocht je de olie persoonlijk willen komen proeven en en passant ook nog een maand op onze trullo willen passen (van half december tot half januari) stuur dan een berichtje naar fvanmunster@gmail.com We vragen je alleen de hond, de twee katten en mijn twee varkentjes eten te geven. Eigen vervoer is wel gewenst, tenzij je erg van fietsen houdt: we hebben er twee.