Anna stuurde me een foto van rode bananen. Ze schijnen nòg lekkerder te zijn dan hun gele neefjes en licht naar framboos te smaken. Daar maar eens een paar muffins van maken dan?

 

Muffins met banaan en chocola

Voor 12 muffins

Ingrediënten:

  • bloem – 250 gram
  • boter – 125 gram
  • suiker – 125 gram
  • eieren – 2
  • bananen – 3 rijpe
  • citroensap – een paar druppels
  • bakpoeder – 1 zakje
  • vanille essence – een paar druppels
  • melk – 1 dl
  • zout – een mespunt
  • chocola – 150 gram bittere, in druppels of chips

Aanwijzingen:

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng er dan de suiker doorheen, met een garde of met een keukenmachine. Er moet een crème- achtige massa ontstaan. Doe daar de eieren één voor een bij en blijf goed roeren. Prak op een werkblad de bananen tot pulp, druppel er wat citroensap bij en voeg de massa toe aan het boter/suiker mengsel. Schenk ook de melk erbij en daarna de bloem, de bakpoeder, de vanille essence en de mespunt zout. Roer alles goed door elkaar met een houten lepel. Roer tenslotte ook de chocoladedruppels door de massa, maar hou er twee eetlepels van apart. Zet 12 papieren ovenvormpjes klaar op een bakblik. Verdeel het muffindeeg over de vormpjes. Doe er niet te veel in want ze groeien behoorlijk tijdens het bakken. Strooi de overgebleven chocoladedruppels over de muffins en zet ze 25 à 30 minuten in een oven van 180 °C.  ze kunnen zowel warm als koud gegeten worden.