De kleinste peulvruchten en wat mij betreft ook de lekkerste: linzen. In Italië het symbool voor geld, omdat ze op muntjes lijken. Zijn in elk geval voedzaam: ze bevatten 20 % proteïnen en 60 % koolhydraten. Er zijn drie soorten linzen: groene, bruine en rode. Deze laatsten zijn gepeld en hoeven niet geweekt te worden. Gebruik ze voor dit smakelijke soepje.

Minestra di lenticchie rosse – rode linzensoep

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • linzen – 150 gram, rode
  • wortel – 1 flinke
  • bleekselderij – 1 stengel
  • ui – 1 halve
  • tomaten – 200 gram rijpe en stevige
  • peterselie – 1 bosje
  • rozemarijn – 2 eetlepels
  • koreanderpoeder – 1 halve theelepel
  • curry – 1 halve theelepel
  • bouillon – 1 liter
  • olijfolie – 2 eetlepels
  • zout, peper

Aanwijzingen:

Was de linzen en laat ze uitlekken in een vergiet. Maak de ui en de wortel schoon en snij ze in kleine blokjes. Snij de selderij in dunne plakjes. Dompel de tomaten een halve minuut in kokend water en daarna in koud water. haal de velletjes eraf en snij ze doormidden. Haal de zaadjes en het vocht uit de binnenkant en gooi die weg. Snij wat overblijft in blokjes. Verhit twee eetlepels olijfolie in een pan en laat daarin de wortel, de ui en de selderij fruiten. Voortdurend roeren. Voeg de linzen bij de  rest van de ingrediënten in de pan, samen met de bouillon, de tomaten, de koreander, de curry, de rozemarijn en een mespunt zout. Breng langzaam aan de kook en laat 30 à 35 minuten pruttelen op matig vuur. Af en toe roeren. Strooi de gehakte peterselie over de soep en serveer warm.