Gisteren aten we met vrienden van ons onder de pergola. Janny en Jerry komen uit Nijmegen, alwaar ze en geweldige B & B hebben: De Pauwenhof. We aten gefrituurde aubergines en artisjokken, risotto van wilde asperges, venkelsalade met sinaasappel en olijven en we dronken er gekoelde rode wijn bij: Primitivo di Manduria. Aan de gegrilde makreel zijn we niet meer toegekomen.
Melanzane fritte in pastella – in beslag gefrituurde aubergines
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- aubergines – 2 kleine
- bloem – 150 gram
- witte wijn – 1 glas
- water
- zout
- olijfolie of frituurvet
Aanwijzingen:
Doe het meel in een kom en voeg er een theelepel zout en het glas witte wijn bij, meng alles met een garde en giet er dan zo veel water bij tot je een beslag hebt met de dikte van dat voor pannenkoeken. Snij de aubergines in plakken van ongeveer een halve centimeter. Verhit het vet in een frituurpan. Haal de plakken aubergines door het beslag en frituur ze tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer.