Zet een pot met een muntplantje op je balkon en je zult zien dat ie elk jaar terug komt. Een geweldig kruid dat op allerlei manieren toepasbaar is. De simpelste vorm is een paar blaadjes in een kop heet water: muntthee. Ook deze frittata is een smakelijk fluitje van een cent.
frittata di menta – omelet met muntblad
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- verse munt – 10 blaadjes
- eieren – 6
- paneermeel – 20 gram
- peterselie – 1 bosje
- olijfolie – of zonnebloemolie
- zout, peper
Aanwijzingen:
Was en droog de muntblaadjes. Doe de eieren in een kom, samen met het paneermeel en een mespunt zout. Kluts de eieren met een garde. Hak munt en peterselie fijn en roer ze door de eieren. Verhit de olie in een koekenpan en schenk het eiermengsel er in. Verdeel het goed over de pan en laat de omelet op matig vuur bakken tot hij kleur krijgt. Keer de omelet om en laat hem daarna niet te lang bakken want hij moet lekker zacht blijven.