De robinia-boom is ook wel bekend onder de naam “Valse Acacia”. Ze groeien hier in Puglia overal: langs de snelweg, in parken en bij ons in op het erf. De bloesem ruikt hemels, is mooi om te zien en gefrituurd erg lekker om te eten. Het is weer eens wat anders dan de overbekende gefrituurde courgettebloemen. De smaak is zoeter vanwege de honing in de bloemetjes. Met dit gerecht zet je iets bijzonders op tafel!

fiori di robinia fritti – gefrituurde robiniabloesem

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • robiniabloesem – een stuk of 6 per persoon
  • meel – 200 gram
  • witte wijn, bier of water – 300 ml
  • zout – 1 theelepel
  • olie of vet om te frituren

Aanwijzingen:

Doe het meel in een kom. Voeg er beetje bij beetje water, wijn of bier aan toe onder voortdurend roeren met een garde om klontjes te voorkomen. Als je een mooi glad beslag hebt zout toevoegen.

Zet een pan met olie op het vuur en laat de olie zo heet worden dat hij bijna begint te walmen. Haal de trosjes bloemen door het beslag en leg ze in de olie. Na een minuut of twee omdraaien en ook de andere kant goudbruin laten worden. Laat de bloemen uitlekken op keukenpapier en serveer.