De lievelingsgroente van sorella: venkel. Heel gezond en overal te koop.

finocchi gratinati – gegratineerde venkel

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • venkelknol – 3 à 4, afhankelijk van de grootte
  • ui – 1rode
  • paneermeel – 4 eetlepels
  • Parmezaanse kaas – 1 eetlepel, geraspt
  • zout,peper
  • olijfolie
  • nootmuskaat – 2 theelepels geraspt

 

Aanwijzingen:

Verwarm de oven op 180 °C. Snij de venkel in niet al te dunne plakken en stoom ze gedurende 10 minuten in een mandje. Meng in een kom paneermeel, Parmezaanse kaas, de in dunne plakken gesneden ui, zout, peper, nootmuskaat en een paar eetlepels olijfolie. Doe de gestoomde venkel in een ingevette ovenvaste schaal en vedeel er het paneermeelmengsel over. Schenk er nog wat olijfolie over en laat alles geduende ongeveer 40 minuten gaar worden. Als het paneermeel te donker dreigt te worden afdekken met aluminiumfolie.