Anna belde vanuit de supermarkt: “er ligt hier vis te koop voor 3 euro 50 per kilo maar het lijkt alsof ze net gestreken zijn”. Ik begreep dat het om platvis ging. “Hoe groot zijn ze?” vroeg ik. “Kleiner dan een haai en groter dan een ansjovis”.

Ze kwam thuis met twee schollen. Die zie je niet vaak in Italië. Ik had twee youtube filmpjes nodig om te begrijpen hoe je ze fileert. Mijn advies is: vraag Uw visboer om het te doen. Maar ze smaken prima.

Filetti di platessa al limone – scholfilets met citroen

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • scholfilet – 250 gram
  • bloem
  • boter – een klontje
  • citroensap – van een halve citroen
  • witte wijn – een half glas
  • zout, peper
  • peterselie – een bosje, gehakt
  • melk – 2 dl

Aanwijzingen:

Was de scholfilets en dep ze droog met keukenpapier. Haal ze  even door de melk en daarna door de bloem. Verhit de boter in een koekenpan (niet bruin laten worden) en bak de filets aan iedere kant goudbruin, ongeveer 2 minuten per kant. Schenk het glas witte wijn erbij en laat het verdampen. Breng op smaak met zout en peper en leg de vis op een schaal. Doe het citroensap in de nog warme koekenpan en roer even goed. Schenk de saus over de vis, strooi er peterselie over en serveer.