Heel snel, heel makkelijk en heel erg lekker, deze kalfslapjes. Je kunt deze bereidingswijze ook voor andere soorten vlees gebruiken, zoals kipfilets, varkenslapjes of karbonades. De naam van het gerecht komt uit de Napolitaanse keuken, waar komen ook de pizza’s oorspronkelijk vandaan komen en verwijst naar de overeenkomstige basisingrediënten:  tomaat, knoflook, oregano. Je kan in plaats van oregano ook basilicum gebruiken of salie en rozemarijn. In dat laatste geval kun je de kruiden al met de knoflook mee laten fruiten.

 

Fettine di vitello alla pizzaiolo – Kalfslapjes van de pizzabakker

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • kalfslapjes – 800 gram
  • tomaten – 40o gram gepelde, vers of uit blik.
  • knoflook – 2 tenen
  • oregano – 1 handvol
  • wijn – 1 glas, wit
  • olijfolie – 3 eetlepels
  • peterselie – 2 eetlepels, fijngehakt
  • zout, peper

Aanwijzingen:

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kalfslapjes daarin aan beide kanten goudbruin. Strooi er zout en peper over Voeg de fijngesnipperde knoflook toe en laat die ook lichtbruin kleuren. Schenk het glas wijn erbij en laat dat op laag vuur verdampen. Doe dan de kleingesneden tomaten bij het vlees in de pan en laat 15 à 20 minuten sudderen met het deksel half op de pan. Als het vlees dreigt uit te drogen wat wijn erbij gieten. Oregano erover strooien en nog 3 minuten op smaak laten komen. Strooi er peterselie over en dien ogenblikkelijk op.