Op de markt is binnenkort weer verse knoflook te koop. Het ligt er in grote bossen met de plant er nog aan. Ik sla er kilo’s van in en hang ze (uit de zon) te drogen. Ik gebruik deze knoflook dan verder het hele jaar. Je kunt zelf ook knoflook kweken door een teen in de grond te stoppen: je krijgt er een volledige bol voor terug.
Fagiolini all’aglio – Sperzieboontjes met knoflook
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- sperzieboontjes – 600 gram
- knoflook – 2 tenen
- broodkruim – 1 eetlepel
- peterselie – 1 bosje
- sesamzaadolie – 2 eetlepels
- zout
Aanwijzingen:
Snij de punten van de boontjes en haal eventuele draden er af. Was ze en kook ze gedurende 5 minuten in ruim kokend water met wat zout. Haal de schilletjes van de knoflooktenen en snij ze aan dunne plakjes. verhit de olie in een koekenpan en laat de knoflook daarin wat kleur krijgen. Doe er de sperzieboontjes bij. Roer af en toe met een houten lepel. Doe een paar eetlepels water bij de boontjes en laat ze ongeveer 10 minuten stoven op middelhoog vuur. Was de takjes peterselie, hak ze fijn en doe ze bij de boontjes. Draai het vuur uit. verhit ondertussen een gietijzeren pannetje en rooster daarin het broodkruim. Strooi dit over de boontjes en serveer.