Eindelijk is het lekker weer en ik ben een ander mens. We kunnen buiten eten tussen het groen en alle andere kleuren, met als een van de hoogtepunten de pruimenbloesem. ’s Avonds hoeft de kachel niet meer aan. We vieren het met lekkere snoepjes.

Dolcetti di prugne – pruimensnoepjes

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • pruimen – gedroogde, 150 gram
  • chocola – 100 gram bittere
  • brandewijn of cognac – 30 ml
  • slagroom – 3 eetlepels
  • Voor de garnering
  • chocola (of hagelslag) – 50 gram bittere

Aanwijzingen:

Ontpit de pruimen en laat ze een uur weken in een kommetje met de brandewijn. Doe ze in een zeef, druk er zoveel mogelijk vocht uit en hak ze fijn. Verdeel de chocola in stukjes en laat ze in een au bain marie pannetje smelten, samen met de slagroom. Doe de fijngehakte pruimen er bij en roer door elkaar. Haal het pannetje van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot het lauw is.

Hak de chocola voor de garnering niet te fijn. Maak balletjes van het pruimenmengsel ter grootte van een walnoot en rol ze door de gehakte chocola.  Leg de snoepjes minstens een uur in de ijskast alvorens ze te serveren.