Op de markt zijn er de meest verschillende soorten uien te koop: rode, witte, ronde, langwerpige en platte. Die laatste soort, ” cipolla borettana” is erg geschikt om in de oven klaar te maken. Maar met gewone Hollandse witte uien moet het ook lukken.

cipolle al forno – uien uit de oven

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • witte uien – 1 kilo
  • olijfolie – 4 eetlepels
  • oregano – 1 halve eetlepel
  • zout

Aanwijzingen:

Verwarm de oven op 200 °C. Snij de uien in de breedte in drie à vier plakken van ongeveer anderhalve centimeter. bedek hiermee de bodem van een ingevette ovenschaal. Sprenkel wat zout en de olijfolie over de uien en bedek ze met een stuk aluminiumfolie. Zet de schaal 20 à 25 minuten in de oven, draai de uien om met een vork en laat ze nog eens een minuut of 20 stoven Controleer of de uien goed zacht zijn en laat ze anders nog even doorstoven. Haal het aluminiumfolie van de uien en zet ze nog een paar minuten onder de grill. Pas op want ze verbranden snel! Strooi oregano over de uien en serveer.