De laatste tijd zie ik steeds meer wortels in allerlei gekke kleuren op de markt: wit, geel, donkerpaars. Leuk voor een feestelijke salade. Wortel bevat caroteen, een kleurstof die weer vitamine A produceert. Om dat te kunnen opnemen zijn vetten nodig. Daarvoor is dit recept dus heel geschikt.
Carote alla parmigiana – Wortel met Parmezaanse kaas
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- wortel – 500 van gemiddelde grootte
- boter – 20 gram
- Parmezaanse kaas – 2 eetlepels geraspt
- zout, peper
Aanwijzingen:
Was de wortels, droog ze af met keukenpapier en snij de puntjes en de kontjes eraf. Snij ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Verhit de boter in een pan laat de wortelschijfjes daar eventjes in fruiten. Af en toe roeren met een houten lepel. Giet een half glas water in de pan en breng op smaak met zout en vers gemalen peper Stoof de worteltjes op niet te hoog vuur gedurende 20 minuten. Af en toe roeren. Als ze bijna gaar zijn de Parmezaanse kaas erover strooien, een deksel op de pan doen en een paar minuten wachten alvorens ze te serveren.
Hoe kunnen die worteltjes zo mooi gedrapeerd zijn als je af en toe geroerd hebt?