Het vlees voor dit recept vind je waarschijnlijk niet in de supermarkt. Je moet er echt even voor naar de slager en hem vragen om plakken van ongeveer 1,5 cm af te snijden van een kalfscarré. Mèt bot, filet en contrafilet. Als je het niet kunt vinden kun je ook een niet te dikke entrecote nemen.

Bistecca di vitello divina – Goddelijke kalfsbiefstuk

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • plakken calfscarré – 4
  • basilicum – een bosje
  • majoraan – 1 eetlepel vers gehakte
  • knoflook – 3 tenen
  • munt – 4 blaadjes
  • rozemarijn – 1 eetlepel, liefst vers
  • mosterdpoeder (Coleman’s) – een mespunt, of een theelepel mosterd
  • ansjovisfilets – 2
  • citroensap – van 5 citroenen
  • wijnazijn – 2 eetlepels
  • olijfolie – 2 eetlepels
  • zout, peper

Aanwijzingen:

Doe alle kruiden in een vijzel en stamp ze fijn, samen met een teen knoflook, de azijn, de ansjovis en het citroensap. Zet een koekenpan op matig vuur en laat daarin 2 eetlepels olijfolie warm worden. Plet de overgebleven twee knoflooktenen, laat ze een paar minuten fruiten in de olie en gooi ze dan weg. Doe de stukken vlees in de pan en braad ze aan beide kanten gedurende 5 minuten. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, schenk de saus uit de vijzel erover en serveer direct.